top of page
Strijkers gezocht!

Kamerorkest Artoni is een klein orkest uit Baarn, o.l.v. Ali Groen, en bestaat uit gevorderde amateurmusici.

 

We bestaan alweer 5 jaar! In die tijd hebben we muziek gespeeld van barok tot 20e eeuws, met jonge solisten die we een kans willen geven voor het eerst met een orkest op te treden, en met solisten uit eigen gelederen.

We hebben een volledige blazersbezetting (dat wil zeggen 2 fluiten, 2 hobo’s , 2 klarinetten, 2 fagotten en 2 hoorns). Voor de strijkers streven we naar een minimale bezetting van 4 eerste en 4 tweede violen, 3 altviolen, 3 celli en een bas. Mag natuurlijk iets meer zijn....

Met deze bezetting kun je heel goed uit de voeten met een bepaald repertoire. Wij proberen bij onze programmering, naast bekendere stukken, ook onbekend repertoire te spelen.  En bepaalde stukken spelen wij niet, omdat we er simpelweg de bezetting niet voor hebben, en deze stukken vaak al bij andere iets grotere orkesten staan geprogrammeerd.

Bij deze kleine bezetting kun je je niet verstoppen. Lekker een beetje onderuit hangen en meestrijken op de achterste lessenaar is er niet bij! Het is super belangrijk dat iedereen een gelijk aandeel levert, zijn partij kan en vooral ook durft te spelen.  Gelijkgestemde zielen.  Dan krijg je een orkest met balans; een eenheid.  En dat is waarvoor je in een orkest speelt .... muziek maken doe je samen! Daar werken we hard aan gedurende de repetities.

Momenteel zijn we op zoek naar 2 eerste violen, 1 tweede viool, en een altviool.   Dus: WIE DURFT?


Kom een keer meespelen om de sfeer te proeven!

Meld je aan via deze website "CONTACT" of bij concertmeester Dirk Maier: dirkmmaier@hotmail.com  06-5361 3329

Repetities op de donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in Baarn

bottom of page