top of page
Baarns Kamerorkest Artoni 

Het Baarns Kamerorkest Artoni is opgericht om amateurs de gelegenheid te geven om in orkestverband muziek te maken.  Er wordt gewerkt naar een orkest van niveau, dat concerten geeft waareen eenieder met plezier naar kan luisteren.  Er is plaats voor zowel de meer ervaren amateur, als ook voor jongeren -- en ouderen -- die meer ervaring willen opdoen met spelen in orkestverband.  Artoni wil de culturele uitstraling van Baarn bevorderen en allure geven.  Artoni is een Baarns orkest, maar iedereen is welkom.  

Repertoire

Artoni speelt repertoire uit de periodes van het classicisme, de romantiek en 20e eeuw. Artoni speelt bijvoorbeeld werken van Mozart, Haydn, van Beethoven, Dvořák, Andriessen, en Martín y Soler.  Vaak treden solisten op.    

Geschiedenis

"Een kamerorkest met en voor Baarnaars?  Dat bestaat nog niet, maar wat zou dat geweldig zijn!"  dachten twee enthousiaste musici met jarenlange orkestervaring begin 2018, Arja Boasson (viool en harp) en Toni Holthaus (fluit en piano).  Het bleef niet bij dromen.  Muziekvrienden werden gepolst.  In september 2018 was de oprichting van Baarns Kamerorkest Artoni een feit.   

Arja-Toni.png

oprichters van Artoni -- Arja en Toni

bottom of page