top of page
website beheer  --  webpagina  --  buttons en links

Een webpagina bestaat uit drie basis-elementen:  text, images en buttons.

Buttons:  Buttons kunnen een actie uitvoeren, bijvoorbeeld een andere webpagina openen, naar de google-drive gaan, of naar een externe website gaan.    Om een button toe te voegen, kick op  ADD[+] / Button / Themed buttons / (naar keuze)

Een button voeg je allen aan de NL-pagina toe.  Dit komt automatisch op de EN-pagina te staan.     

HINT:  Vaak op Save klikken!

Procedure:  

 1. Voeg een button aan een webpagina toe, maar niet op de header of footer. 

 2. Rechts-klik op de nieuwe button

 • klik op Change Text om de button te hernoemen.

 • klik op het kwast-icoon om het ontwerp (kleur, etc.) van de button aan te passen. 

 • klik op het LINK-icoon om een actie toe te voegen, bijvoorbeeld:

  • Page -- om naar een andere webpagina van deze website te gaan.  Je gebruikt het drop-down-menu om een andere webpagina te kiezen.  Bij How does it open?  kies voor Current window.

  • Web adres -- om naar de google-drive of naar een externe website te gaan.   Tik in of kopiër de URL van de google-drive/mapje or externe website in het URL veld.  Bij How does it open?  kies voor Current window voor de google-drive of New window voor een externe website.

 1. Ga naar de EN-pagina.   Rechts-klik op de button om de naam van de button te vertalen naar EN.  Hier kun je de tekst op de button vergroten/verkleinin.  Om de button zelf aan te passen, ga maar terug naar de NL-pagina.  ​​

 2. Op de NL-pagina, toggle naar Mobile.  Daar kun je webpagina elementen verplaatsen e.z.v.  Je kunt ook elementen "verwijderen" van de mobile-versie zonder dat ze van de PC-versie verwijderd worden.   Als je klaar ben met het aanpassen van de mobile-versie, toggle terug naar PC.  

 3. Ga naar EN, toggle naar Mobile om te controleren.  Normaal gesproken hoef je hier niks te veranderen.  Toggle terug naar PC, toggle terug naar NL, en   SAVE/PUBLISH.

AmSO-ButtonAdd.png
AmSO-ButtonEdit.png

Language toggle

AmSO-languages.png

PC-Mobile toggle

AmSO-mobile.png
bottom of page